Biografie

Ik begon mijn carrière in de media in 2001 als illustrator, vormgever en later art director bij Sanoma Magazines. Samen met mijn man, Marc Nuijten, startte ik in 2008 Bird’s Eye Design op, een ontwerpstudio voor online en print.

Omdat ik mezelf niet herkende in het aanbod voor vrouwen in de media, richtte ik in 2014 zelf een magazine op: Charlie Magazine werd een uitdagend en taboeloos online en print magazine dat maatschappelijk relevante onderwerpen op de agenda zette en meermaals het gesprek van de dag bepaalde. Als art director en hoofdredacteur begeleidde ik jong talent (schrijvers, fotografen en videomakers) tot opmerkelijke mediamakers die al gauw ontdekt werden door de grote mediahuizen.

Ik schreef opiniestukken en reportages over beeldvorming en gendergelijkheid voor o.a. Charlie Magazine, Radio 1 en De Morgen. Daarnaast gaf ik lezingen en workshops over inclusieve communicatie en het belang van representatie aan bedrijven, universiteiten en organisaties (zoals UA, VRT, UGent, Festival van de Gelijkheid, DeBuren, Telenet)

In september 2019 kwam mijn eerste boek uit bij Uitgeverij Horizon. In ‘De naakte waarheid, body bullshit ont(k)leed’, probeer ik de 101 ongeschreven regeltjes te fileren waaraan je moet voldoen als je een vrouwenlijf hebt.

Van april 2020 tot eind 2021 was ik vaste columnist bij De Standaard. In 2022 startte ik als coördinator Talentontwikkeling bij Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat, deBuren. Daarnaast werk ik af en toe als freelance schrijver en spreker voor opdrachtgevers uit de media- en cultuursector.

Herbeluister hier haar gesprek met Friedl’ Lesage in Touché op Radio 1.

CV

Ik behaalde in 2001 mijn master in de Beeldende Kunsten (Illustratieve Vormgeving) aan Sint Lucas Antwerpen. In 2004 rondde ik mijn Initiële Lerarenopleiding (Plastische Kunsten) af aan de Hogeschool Antwerpen. Ik vulde mijn studies aan met een Postgraduaat Theaterwetenschappen aan de UA (2003) en een Masterclass Creative Jumpers aan de Antwerp Management School (2014).

Niet gecategoriseerd