Biografie

Jozefien begon haar carrière in de media in 2001 als illustrator, vormgever en later art director bij Sanoma Magazines. Samen met haar man startte ze in 2008 Bird’s Eye Design op, een ontwerpstudio voor online en print.

In 2014 richtte ze zelf een magazine op: Charlie Magazine werd een uitdagend en taboeloos online en print magazine dat maatschappelijk relevante onderwerpen op de agenda zette en meermaals het gesprek van de dag bepaalde. Als art director en hoofdredacteur begeleidde ze jong talent (schrijvers, fotogafen en videomakers) tot opmerkelijke mediamakers die al gauw ontdekt werden door de grote mediahuizen.

Jozefien schreef opiniestukken en reportages over beeldvorming en gendergelijkheid voor o.a. Charlie Magazine, Radio 1 en De Morgen. Ze gaf lezingen en workshops over inclusieve communicatie en het belang van representatie aan bedrijven, universiteiten en organisaties (zoals UA, VRT, UGent, Festival van de Gelijkheid, DeBuren, Telenet)

In september 2019 kwam haar eerste boek uit bij Uitgeverij Horizon. In ‘De naakte waarheid, body bullshit ont(k)leed’, fileert ze op humoristische en scherpe wijze de 101 ongeschreven regeltjes waaraan je moet voldoen als je een vrouwenlijf hebt.

Sinds april 2020 is ze vaste columnist bij De Standaard. Daarnaast werkt ze als freelance (eind)redacteur en consultant voor verschillende productiehuizen en opdrachtgevers.

Herbeluister hier haar gesprek met Friedl’ Lesage in Touché op Radio 1.

CV

Jozefien behaalde in 2001 haar master in de Beeldende Kunsten (Illustratieve Vormgeving) aan Sint Lucas Antwerpen. In 2004 rondde ze haar Initiële Lerarenopleiding (Plastische Kunsten) af aan de Hogeschool Antwerpen. Ze vulde haar studies aan met een Postgraduaat Theaterwetenschappen aan de UA (2003) en een Masterclass Creative Jumpers aan de Antwerp Management School (2014). Jozefien beheerst Indesign, Photoshop en Illustrator en werkt goed met WordPress.

Niet gecategoriseerd